Grå bläcksvamp lär inte vara lämplig tillsammans med alkohol.
Den ska man nog inte äta alls eftersom den räknas som giftsvamparna.
http://svampguiden.com/art/visa/coprinus_atramentarius
Fjällig bläcksvamp däremot är helt ok.
Sedan är det ju också Eldsoppen som nämns ibland.
Se tidigare inlägg här på forumet:
http://svampguiden.com/forum/visa/252917
“Michael Krikorev
10 jul 2016 kl. 02:06
Eldsopp är det.. Betraktas ofta som giftig, men uppges i en del svampböcker som ätlig efter ordentlig tillagning (upphettning minst 15 min), och då utan alkohol som tillbehör eftersom det finns en del lättare förgiftningstillbud (illamående) med eldsopp i kombination med alkohol i huvudrollen.”
Rättelse/förtydligande:
Grå bläcksvamp ska inte ätas alls.
Giftsvamp.
Ja, hur är det egentligen med eldsopp? Författarna till Fungi of Temperate Europe
(Laessöe, Petersen) är snåla med “matstjärnor” men då det gäller eldsoppen är det högsta matbetyg som gäller. Någon som har erfarenhet av matsvampen eldsopp? Jag har aldrig vågat prova!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.