Hej, bor i Vä Götal.
Har utökat mitt plockande med blodsopp. Tyvärr sviker modet mig eftersom jag känner mig fortsatt osäker.
Är blodsoppen ensam om att:
- ha blodröd rörmynning
- köttet är gult
- mild smak
Det är djävulssopp o eldsopp jag i första hand är rädd för att få med hem???
Elisabet
Om man snittar en blodsopp blir köttet snabbt mörkblått! Rören är blodröda och blir blåa då man trycker på dem. Foten är rödpunkterad på gul botten - alltså inte röda nätmaskor som eldsoppen! Skicka gärna en bild på soppen så blir den lättare att artbestämma! (Titta på Svampguidens beskrivning av blodsopp o likn soppar!)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.