Torkar trattkantareller i ugnen för första gången. Lagt på tidningspapper på plåtar. Varmluftsugn 50grader. När jag tittar nu efter 1 timme så är hela ugnen fuktig inuti. Glaset på insidan av ugnsluckan är helt blött. Svamparna är blöta, tidningspappret blött. Ska det vara så? Har jag för många plåtar inne samtidigt? Jag ha 5 st.
Har nu tagit ut 2 plåtar och har 3 kvar inne i ugnen. Beror detta på att dom är helt färska? Vad göra?
Skaffa en “svamptork”!!
- eller torka med ugnsluckan öppen - eller trä upp svampen på “snöre” och häng upp torrt/varmt, eller lägg den på tork på papper och byt “flitigt” ut detta!
...och dessutom försöker du tydligen torka HELA svamparna. De ska/måste åtm klyvas och rensas i foten!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.