0 643 visningar

2 svar

Grön slemmig svamp

Jan-Erik V

13 okt 2021 kl. 22:51

Hittade denna svamp på utlöpare till Hallandsåsen, några km från Stidsvig i blandskog.
Vad är det?

0

Michael Krikorev

23 okt 2021 kl. 00:32

Skulle kunna vara myrmurkling, Ascocoryne turficola, kul fynd i så fall: https://artfakta.se/artbestamning/taxon/ascocoryne-turficola-107/galleri?&src=2&class=128

0

Jan-Erik V

29 dec 2021 kl. 20:57

Tack för ditt svar Michael. Säkert har du rätt med din identifiering.
Jag vill bara korrigera min uppgift om fyndplats. Jag insåg nyss att det fanns GPS-koordinater på min (mobiltelefon)bild, och jag förstod att jag blandat bort mina kort lite.
56°26’31.0"N 13°17’22.0"E är fyndplatsen, plus/minus 200m. NV om Hishult

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?