0 680 visningar

1 svar

Vad är detta för svamp?

Jeanettan081

27 dec 2021 kl. 19:16

Denna hittade jag i trädgården (som för 20 år sedan var barrskog). I närheten växer Oxel, Ek, Tall, Gran och Hagtorn (originalväxter från skogens tid). Tomten ligger 200 meter från havet på Gotland. Svampen var hård. Ca 5-6 cm hög. Hittade ca 5-6 st i oktober.

0

Joachim Krumlinde

29 dec 2021 kl. 08:48

Ett förslag är mörk tuvskivling (Lyophyllum decastes)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?