0 1502 visningar

1 svar

Svamp i krypgrund

Ida

26 jun 2022 kl. 11:41

Hej! Vi har precis köpt en sommarstuga med krypgrund, där det tidigare förvarats ved (som vi rensade ut direkt när vi fick tillgång) och nu några veckor senare har dessa två svampar växt precis innanför dörren till krypgrunden (funderar då alltså på om svampen behöver ljus). Sommarstugan finns i ett skogsområde i Hässleholm (Skåne), några hundra meter från en sjö. Just nu är luftfuktigheten för hög (mellan 65-85 grader beroende på dag och tid på dygnet) i krypgrunden och vi ska lägga in en fuktspärr/plast på marken om två veckor. Jag blir såklart genast orolig över hussvamp. Någon som vet vad detta år för svamp?

0

Joachim Krumlinde

26 jun 2022 kl. 14:37

Hussvamp är detta i varje fall inte. I övrigt får den nog växa till sig lite innan man kan säga mer. Eventuellt är det någon bläcksvamp och då växer och försvinner den fort.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?