Tallhed utanför kiruna, har tidigare alltid plockat och ätit den mörkare av dem två i tron att det är blek taggsvamp. God i smaken kraftig behaglig doft påminner o lakrits(d.v.s den mörkare). Den ljusare högen har mildare doft och är inte maskäten, passar bättre på beskrivningen om blek taggsvamp. Så frågan är vad är den goda ofta maskätna bleka taggsvampen jag ätit varje år?
Den ljusaste av dem är blek taggsvamp.
Vad det andra är för taggsvamp kan jag inte svara på, det finns ett antal av de mörkare sorterna och se flesta räknas inte till matsvamparna.
Tack HLilja, då ska jag äta den ljusare i framtiden dock sällsynt här. Googlade lite och hittade 2 st taggsvampar som påminner om den mörkare, granattaggsvamp och talltaggsvamp men dem verkar inte vara matsvampar? Och ska dofta buljong tycker denna har tydlig anis/lakrits doft.
De enda som jag känner till, av de mörkare och ätliga taggsvamparna är fjällig taggsvamp och motaggsvamp. Och de anses inte vara särskilt goda, av de flesta.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.