0 401 visningar

1 svar

Är detta stolt fjällskivling?

BosseN

28 nov 2022 kl. 14:17

Stolt fjällskivling eller rodnande fjällskivling. Plockad i ljus lövskog, I sandjord. Portugal Sintra. Vi har plockat o ätit delikat stolt fjällskivling här förut. Blev plötsligt oroade över att detta är rodnande.

0

Joachim Krumlinde

29 nov 2022 kl. 08:24

Det är inte stolt fjällskivling men troligen en annan Macrolepiota. Det är ganska svårt att bestämma en svamp i bitar så här. Man vill se den hel och gärna på växtplatsen. Dessutom kan det finnas andra arter i Sydeuropa än här hemma.

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.com, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?