Har det hänt att någon blivit sjuk av att äta stenmurklor från konserv? Alltså beställt eller från affären? Min tanke är att det borde bli svårt att fortsätta sälja i så fall.
Jag tycker stenmurklan är den godaste svampen förrutom tryffel och även andra moreller som toppmurkla t. ex. Så om det inte finns någon risk att bli akut förgiftad så skulle jag nog fortsätta äta svampen.
Jag vet inte om någon har blivit akut sjuk av stenmurkla på burk. Ett problem är att stenmurklans gift också är cancerframkallande och att det är mycket svårt att veta om någon fått cancer av konserverad stenmurkla. Det tar ju tid att utveckla cancer, och cancer kan ha många olika orsaker.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.