Hittat i Skåne på fläder.
Hur vanlig är denna vackra svamp?
Kan man plocka den med gott samvete?
Hur ska den i så fall tillagas?
Judasöra har gått från att vara mycket sällsynt och bara finnas längs Skånes västkust till att bli lokalt mycket vanlig, särskilt på västkusten. Den har spritt sig både norrut längs kusterna och till inlandet i Skåne. Den har dessutom gått över på många andra substrat, tidigare bara på fläder, nu på de flesta lövträd, men fortfarande vanligast på fläder. Jag har den hemma i trädgården, både på fläder och berberis. Så det är bara att plocka. Används bäst i grytor, i stekpanna beter den sig som popcorn.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.