Det lät intressant! Jag ska absolut prova! Verkar italieninspirerat med vitlök, rosmarin, rödlök och deras älskade rosépeppar. Låter mums i höstmörkret till grytan. Måste nog ut direkt och leta tickor.
Har du provat de små som råkost i sallad? Härlig eftersmak av hasselnöt! Eller till görnsaksdipp vid tv-soffan. Mmmm…
Tickor är toppen! Tar gärna emot fler tips på vad man kan hitta på med dem.
Nej, jag har aldrig provat att panera o steka. Det blir ju inte några större bitar när den är rensad. Jag fullständigt strimlar dem i jakt på eventuella maskar. Huuu.*ryser*. Är kanske ovanligt fjantig på den punkten…
Dippen är bara vanlig på påse som står vid snacksen i affären. Örtkryddad, dill eller sourcreme-onion smakar bra till de små tickorna.
Hej Tina! Kan inte du lägga ut några av dina recept under fliken recept? Jag tänker närmast på fårtickorna samt din goda risksallad som jag fick smaka förrförra helgen, vilken visade sig vara helt riskfri. Jag förstår att du inte har några exakta recept, men det räcker med ungefärliga proportioner mellan ingredienserna. I eftermiddags blev det åtskilliga liter kantareller, trattkantareller, taggsvamp samt helt oangripna fårtickor. Ha en fortsatt bra svamphöst (svampbrittsommar).
Jag la in fårticka. Jättegott men glömde en burk i 3 veckor och de var ännu godare tog slut på nolltid. Faktiskt ännu godare än kräftkantarell. Eftersom fårtickan var slut i skogen för ca 10 dagar seda plockade jag taggvamp och la in. Har just smakat och det blev faktiskt jättegott det med. Resten av säsongen blir det syltade kantareller.
Många av er verkar mycket kunniga med matlagning / svamprätter, själv önskar jag att jag hade en kock i köket. Det blir svamppajer, soppor och så smörfrästa svampar, såser, stuvningar. Det roligaste är att söka dem, likaså med bär, förmodligen är det en liten ekorre som bor i mig.
P.s Provade den torkade sandsoppen i helgen och inte tyckte jag att det smakade murklor, så mitt lukt och smaksinne är nog under all kritik D.S
Kul att du lyckats med tickor o taggsvamparBirgitta. De är mina favoriter till inläggningar. Fungerar bra med frysta svampar.
Till Lena M: Hur tillredde du sandsoppen. Jag tycker endast om den som krydda i gräddiga såser o soppor o grytor.
Det är ganska fruset o kallt i skogen nu, dax att börja gnaga på vinterförråden. Finns en stor ekorre i mig åxå.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.