Känner inte till några vetenskapliga belägg om detta, men själv är jag inne på att hållbarheten är i princip obegränsad. Förutsatt att svampen är ordentligt torkad, och att den sedan förvaras torrt i förslutna burkar.
Själv har jag stenmurklor i en burk där de äldsta i botten säkert är 15-20 år.
Men det kanske finns någon människa klokare än jag här på forumet som kan säga emot mig. I så fall böjer jag mig…
Jag vet att Ingmo Dámario som odlar och säljer Ostronskilvling (jag tror att namnet är rätt) och som upphandlar och säljer torkad svamp har ett “Bäst före datum” på 5 år.
Ingmo håller till i Aspånäaset i Jämtland.
Smaken är säkert OK även efter längre tid om förvaring skett i torr miljö !
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.