Låt denna söndag hälsa våren kommen. Ursprungligen Vårfrudagen. Här kommer ett tips från den som tjuvstartade på en tjejträff igår.
Våfflor med salt tillbrhör.
Finsk risksallad (Recept finns under Recept)
Och räkröra: räkor, krabbstix, rom, ärtor och creme fraiche.
Till avslutning hjortronsylt o grädde el glass.
Låt bli den som kan.
Häll i lite kruska (fiberhavregryn eller vanliga, kanske solrosfrön osv) i smeten. Blir fiberrikt i alla fall.
Ni hittar smarriga våffelrecept på http://www.tasteline.com idag :-)
Ser att ni skriver om glutenfri mat emellanåt. Ni har väl inte glömt bort länken jag la ut till er i höstas/vintras?
http://www.allergimat.com/dietist.asp?id=45
Och ett forum finns där också så man kan få tips o råd om allergier.
:-)
Tack för den sidan, Susanne! Jag har inget minne av den - men är å andra sidan ingen hejjare på att komma ihåg alla sidor… Nu har jag/vi kommit in i den glutenfria världen, känns det som. Det var inte riktigt så krångligt, som jag trodde först.
Den glutenintolleranta dottern (10) ska på kalas imorgon kväll. Den 13-åriga dottern och jag ska passa på och beställa hem pizza! (Det är det vi saknat mest). Mannen är i Schweiz och äter säkert också pizza!
Tack för påminnelsen om länken Susanne E. Här äter vi pizza ibland men den är glutenfri. Finns goda bottnar som semper gör. Annars brukar jag passa på att äta pasta när inte gubben är med. Här hemma finns det inget vanligt mjöl längre sedan handen gick av sig själv till idealmjölet när jag skulle fixa såsen.
Gjorde detta nyligen och är allergisk mot ägg :( Hur gör man då? Alla tips mottages! https://medisera.se/vara-halsokontroller/allergitest-fodoamne/
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.