0 553 visningar

4 svar

Svamp som växer i/under sand

Nina T

4 sep 2007 kl. 10:56

Hej! Jag har en kompis som säger att han ute på Sandhamn i Sthlm’s skärgård brukade plocka något som han kallar för Sandmusseron, den ska enligt honom växa i/under sanden….jag är skeptisk, nån som har en aning om vad det kan vara?

0

Irene A

4 sep 2007 kl. 13:57

Sandmusseron finns det ingen art som heter, så han kan mena vilken musseron som helst.

Jag har egentligen ingen aning, men erinrar mig en art som jag har hittat växande på det viset nära havet, djupt nere i sand. Den påminner om riddarmusseronen, men har mycket blekare hatt och fot, och jag tror att det är den nybeskrivna släktingen Tricholoma ulvinenii. Den saknar svenskt namn, men heter kalvaskeltavalmuska på finska.

0

Nina T

4 sep 2007 kl. 14:00

Tack Irene! Då har jag något att gå vidare på!

0

cobran

4 sep 2007 kl. 17:25

Bengt Sand kanske har svaret?

0

Lena Emanuelsson

1 maj 2019 kl. 14:56

Hittad i spanien. Växer mitt på en ruta med hård sand runt sig. Inte mycket skugga

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?