Det är just de tre arterna vi inriktar oss på i fjällen. Finns det gott om kantareller blir det enbart sådana, men den bleka taggsvampen är av extra bra kvalitet där, och sällan maskäten - nästan så man tror att det är en annan art än den som växer söderut!
Det finns ett par varianter av sillkremlor som jag också plockar om jag har turen att hitta dem.
Jag plockar rätt mycket svamp i Härjedalsfjällen i trakten av Funäsdalen. Där finns det rätt bra med Gulkremla av god kvalitet. De brukar vara ganska små och är sällan angripna. Gulkremlan växer här som rikligast på den höjd där barrträden precis är på väg att försvinna och fjällbjörkskogen tar vid.
På ställen med rörligt markvatten och lite kalk i jorden finns också gott om Karl Johan, och på de öppna gräsmarkerna runt gamla fäbodar brukar jag kunna hitta Ängsvaxskivling.
Men en sak: jag tycker inte att kantarellerna från fjällen smakar lika bra som de man plockar nere i skogslandet. För mig är de för milda i jämförelse. Någon annan som har liknande erfarenhet?
Det kom inte med någon bild.
Starta gärna en ny tråd för en ny fråga, denna frågan har hamnat i en gammal tråd.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.