0 688 visningar

9 svar

Blåmusseron

Ragnhild

25 sep 2007 kl. 18:44

Är det någon mer än jag som plockar blåmusseron och vad gör ni i så fall med den? Finns det några bra recept?

0

Geraldine Palm

25 sep 2007 kl. 22:25

Såg (här på FORUMET) att Klas Jaederfeldt hittat blåmusseron i Sö-tälje idag, men han kanske inte plockar dessa.

0

Lena M

26 sep 2007 kl. 07:27

Jag hittade också sådana igår men ger dem till grannen, deras favoit.
I en av svampböckerna står att den är god stekt så du får väl testa.

0

b

26 sep 2007 kl. 12:06

Har inte hittat några i år, men brukar förvälla och sedan hårdsteka.

0

Birgitta D

26 sep 2007 kl. 15:38

Har hittat ett 20 tal i blandskog med gran och ek och andra lövträd i mossa barrmatta. Har gått djur där så förmodligen ganska välgödslad. Det måste väl finnas något man kan göra med dem annat än hårdsteka?

0

Ragnhild

26 sep 2007 kl. 17:13

Tack för svaren. Jag har tidigare bara stekt dom med tänkte pröva att göra svampmjöl i år.

0

Eva i Piteå

26 sep 2007 kl. 17:17

Hej!

Jag letade lite bland mina svampböcker och hittade det här recept med blåmusseron, tyvärr har jag inte provat det själv – men om du testar receptet så kan du alltid berätta hur det blev.

Stroganoff på blåmusseron
6-7 dl blåmusseron
1 gul lök eller 2 schalottenlökar
1 msk smör
1 normalstor slangurka i stora tärningar
1 saltgurka i tärningar
1 inlagd rödbeta i tärningar
4-5 färska tomater eller 0,5 burk konserverade
2 dl vispgrädde
2-3 msk sherry

Putsa svampen och skär den i 3 cm stora bitar.
Låt dem fräsa i smöret tillsammans med den skalade och finhackade löken.
Blanda ner gurksorterna, rödbetan och de flådda, urkärnade tomaterna.
Låt allt puttra ihop utan lock, det ska bli en ganska tjock röra.
Späd med grädden och fortsätt puttra ihop till en ganska fast stuvning.
Smaka av med sherryn.
Det kan även behövas lite salt och peppar.

Till serveringen – persilja och ris.

Receptet är hämtat från ”Goda svampar & läckra rätter” från bokförlaget Semic

0

Ragnhild

26 sep 2007 kl. 18:54

Spännande. Det ska jag pröva när jag hittar nästa omgång. Jag återkommer.

0

Birgitta D

26 sep 2007 kl. 19:54

Jag skall också prova. Tyvärr har jag kokat av mina idag och den biten jag smakade på hade inte mycket smak.

0

gunhild

27 sep 2007 kl. 20:38

Nu har jag plockat blåmusseronerna från grannens kompost Ska prova Evas recept

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?