Hej!
Jag letade lite bland mina svampböcker och hittade det här recept med blåmusseron, tyvärr har jag inte provat det själv – men om du testar receptet så kan du alltid berätta hur det blev.
Stroganoff på blåmusseron
6-7 dl blåmusseron
1 gul lök eller 2 schalottenlökar
1 msk smör
1 normalstor slangurka i stora tärningar
1 saltgurka i tärningar
1 inlagd rödbeta i tärningar
4-5 färska tomater eller 0,5 burk konserverade
2 dl vispgrädde
2-3 msk sherry
Putsa svampen och skär den i 3 cm stora bitar.
Låt dem fräsa i smöret tillsammans med den skalade och finhackade löken.
Blanda ner gurksorterna, rödbetan och de flådda, urkärnade tomaterna.
Låt allt puttra ihop utan lock, det ska bli en ganska tjock röra.
Späd med grädden och fortsätt puttra ihop till en ganska fast stuvning.
Smaka av med sherryn.
Det kan även behövas lite salt och peppar.
Till serveringen – persilja och ris.
Receptet är hämtat från ”Goda svampar & läckra rätter” från bokförlaget Semic
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.