0 324 visningar

3 svar

Angrepp

Tina Nordberg Kolsva

14 maj 2008 kl. 09:27

vem har gjort det här på vår svartvinbärsbuske. Någon gallstekel?
Vad bör jag göra, det är en hel del i buskan. Räcker det att plocka bort de angripna knopparna, någon som vet?

0

Jan A, Uppsala

14 maj 2008 kl. 10:55

Vinbärsgallkvalster. Googla, så hittar du mycket NEDSLÅENDE info. Vi har många angripna buskar, men gör som du föreslår. Samla i en påse och bränn! Om det gör nån nytta vet jag inte, men man slipper se gallerna!  Och det brukar bli vinbär, viktigast!

0

Tina Nordberg Kolsva

14 maj 2008 kl. 11:22

Tack föt tipset, ungefär som att plocka bären men inte lika god skörd :(

0

Anni

9 jun 2018 kl. 20:42

Jag har fått vinbärsgallkvalster på alla mina 7 vinbärsbuskar. Hann klippa ner ungerfär hälften av buskarna i slutet av maj månad innan jag skadade mig och inte kunde trädgårdsarbeta på några veckor. När jag skulle fortsätta klippa ner buskarna ser jag att alla kvarvarande “nystan” är bruna. De har helt enkelt torkat. Tur i oturen att det inte har regnat på flera veckor??? Bären kommer och jag tänker att jag kan ha kvar buskarna denna säsong. Någon som varit med om något liknande?

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?