Hej! Googlade på torkad fårticka och det var delade åsikter. Vissa skriver att svampen vinner på att torkas smakmässigt medan andra skriver att den blir jättehård när den torkas men att den passar bra till att pulverisera och använda som smaksättare. Bästa sättet är att testa sig fram. Lycka till!
Dom är alldeles utmärkta som torkade! många som är tveksamma till att äta svamp, tvekar pga konsistensen på t ex kantareller. Då brukar det fungera alldeles utmärkt med fårtickans fastare konsistens. Du kan t ex blötlägga fårticka. Smörsteka och sedan mixa o ha i färs och göra utomordentligt goda biffar. Pga den fina konsistensen kan du göra vegetariska biffar också av dom. Supergott! Du kan också smörsteka blötlagda fårtickor o ha på pizza, i köttfärslimpa etc. Mixad till svampmjöl är också gott. Så torka du på! Svampsäsongen är ju lång o frysen kanske behövs till annat;-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.