Jag hittade en alldeles fräsch karljohan invid stigen. Någan hade bara skurit bort den jordiga “roten”, sett två pyttiga maskhål och slängt hela svampen. Det räckte med att skära bort 1 cm för att bli av med ohyran. Jag tog med den i korgen.
Har öht sett väldigt mycket bortslängd och ätlig svamp, särkilt soppar. Är väl att folk plockar dem för att kolla om det är en KJ och är det inte det slängs den.
Jag brukar skära bort av foten om där är maskstygn i den. Ibland blir det större delen av foten. Jag tar till en bit extra för att inte få med ngn mask som ju annars glatt mumsar vidare i svampkorgen.
Även jag har hittat många soppar, särskilt, blodsoppar som folk tagit upp och sen kastat eller sparkat sönder, ibland verkar det som att de har velat bestraffa svampen för att den dristat sig till att inte vara en KJ.
Idioti, ska slit och släng kulturen komma till svampskogen :( tycker tidningarna kan sluta hojta om svampår, typiskt okunniga att kasta god matsvamp! Det är ytterst sällan man hittar så fina soppar att det inte bor en larv eller tvestjärt i den, hur svårt är det att bara skära bort sådant och tillvarata resten
Usch, nu blev jag ledsen…bra att det var så färskt att ni tillvaratog fötterna!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.