Vid torkning:
Det beror på hur de ser ut. På små svampar med vita rör tar jag inte bort rören. På lite äldre svampar med lite mer rör tar jag ibland bort rören. Om hälften av en hattskiva är rör, då tar jag bort rören. Stora (äldre) svampar med gula eller gulgröna rör brukar jag inte ta, men om man gör det så är det bäst att ta bort rören. Mycket av smaken lär sitta i rören.
Vid tillagning utan föregående torkning tar jag bort rören utom på mycket små ex, för att reducera slemmighet. Jag tillagar sällan utan att ha torkat först just för att soppar alltid blir slemmiga på ett sätt som jag inte tycker är aptitligt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.