Satt och sökte information om att torka svamp härom dagen och stötte på en lång men väldigt intressant artikel i ämnet. Kanske någon mer här på forumet kan vara intresserad.
http://taffel.se/artiklar/torkad-svamp-harifran-till-evigheten
Fast det där med att lägga hushållaspapper mellan svampen och tidningspapperet är kanske inte någon höjdare det heller. Inte ens hushållapapper är oskyldigt idag…
“Ja, man kan använda hushållspapper i kontakt med livsmedel men bara för kortare tids kontakt i rumstemperatur.
Hushållspapper bör inte användas i direkt kontakt med vattenhaltiga eller feta livsmedel vid högre temperaturer, till exempel i mikrovågsugn.
Hushållspapper är ofta baserat på återvunnet papper och är egentligen inte avsett att användas i direkt kontakt med livsmedel om inte papperet speciellt är märkt för det ändamålet.”
Helt sant. Jag använder ett gäng gamla slitna kökshanddukar till all kontakt med mat numera. Lite fläckiga blir de, men det gör ingenting, de används ju inte till något annat. Känns bättre inte bara med tanke på vad pappret kan innehålla, utan också för att inte slösa papper onödigtvis.
Det var ingen kritik. Man tror ju att hushållspapper är OK. Det gjorde jag också tills för ett par år sedan när jag råkade trilla på den där sidan.
Själv kör jag med ett uppsprättat påslakan ustpänt över två torkställningar för tvätt när trattisarna och trumpeter går till och torken inte rår med.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.