Plockade ett gäng för att mala till mjöl igår. De växte i klump och var ovanligt mörka, i varierande grad.
Den allra mörkaste var så mörkt brun att taggarna nästan var svarta och huden under taggarna var också mörkbrun, inte beigeaktig som på de andra. När jag skar upp den uppsteg en stark och oerhört tilltalande svampdoft. Jag tycker att de här svamparna annars är närmast doftlösa.
Nu var jag korkad och blandade allt i torken och det är nu uppmalt också. Var hemskt dumt att inte steka upp lite av den mörka och se om den smakat bättre än brukligt för doften fick mig att drägla.
Vad jag undrar om någon märkt om mörka ex är aptitligare? Eller om det eventuellt kan ha varit någon annan art eller varietet som smugit sig in. Men nog tyckte jag den såg ut som de andra förutom att den var ovanligt mörk.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.