Ett recept som jag använder mej utav:
1 ägg
2 dl vetemjöl (funkar säkert med majsmjöl också)
2dl ISKALLT vatten.
Vispa ihop allt så snabbt & lätt som möjligt.
Doppa svampbitarna i det, ner i fritös eller liknande med olja i ca 170-180gr i 4-5 min, eller att det är gyllenbrunt (typ).
Jag serverar gärna detta med ris eller nudlar & sweet chili sås. Tycker detta är riktigt gott.
Annars kan man ju alltid göra en god stuvning och ha till pasta, Blomkålssvamp är kanon till pasta. (Min åsikt!)
Har haft turen att hitta ett litet område där det fullkomligt varit “nerlusat” med blomkål. Har kunnat skörda minst 4-5 st varje år. Tyvärr så gallrade man där för 3-4 år sen & i år var det alldeles för igenväxt med sly för att kunna skörda där. Hittade turligt nog ett annat område, större förvisso men med samma förhållande och bra antal Blomkål. För 2 veckor sen hittade jag där 4 st varav 2 var ok som föda. Det växte dessutom 2 vid/på 1 tallstubbe. 1 fick stå på tillväxt, den andra tar jag i helgen. Om den finns kvar.
Blomkålen är lite av en favorit för mig, lukten när man plockat den är lite “magisk” tycker jag. Koncentrerad tallskog kan också säga…. God att äta e den också! :)
jag vet med mig att jag plockade en lite för stor blomkålssvamp, jag provade den som den är direkt bara stekt i smör. Detta för att jag vill veta exakt hur de smakar själva. Denna blomkålssvamp var väldigt stor och då smakade den typ tvål :P fick reda på efter att dem goda ska vara 1/5 dels storlek mot den jag hitta. har inte set några så små än dock :P
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.