Skapa nytt inlägg

Skriv en kort och tydlig rubrik som förklarar innehållet i ditt inlägg. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
§ 5  Hjälp med artbestämning Om du vill ha hjälp med artbestämning bör du:
  1. Ladda upp tydliga foton av svampens översida och undersida. Gärna också en bild i genomskärning
  2. Har svampen någon speciell doft eller smak? Söt, besk/bitter eller mild?
  3. Beskriv miljön och vilka trädslag som finns i närheten. Växer den på marken? I så fall är det i skog eller på öppen gräsmark? Vilka trädslag finns i närheten? Ta gärna en översiktlig bild av växtplatsen. Om svampen inte växer på marken utan istället på ved, grenar, stubbar eller trädrötter så beskriv det. Är det en liggande grov trädstam? Är det på en pinne eller en gren? På levande eller dött träd? På en stubbe? Eller kanske på vedbitar som ligger begravda i marken?
  4. Beskriv all övrig information som kan vara till hjälp vid artbestämningen. T.ex. i vilken del av landet den är funnen.
  5. Försök att hålla dig till principen en fråga per svamp. Om du ställer en fråga med en bild som innehåller massor av olika svampar finns risk att det upptår otydligheter.
Du är inte inloggad, men kan skapa nytt inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.com, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?