0 18220 visningar

13 svar

tillagning av stolt fjällskivling?

Nikke småland

27 aug 2008 kl. 22:17

Hej! är det ngn som har bra förslag och recept på hur man bäst tillagar stolt fjällskivling? Har idag hittat 2 fina exemplar.

0

Enelie, Linköping

27 aug 2008 kl. 22:23

Enklast möjliga för min del:
Stek i rikligt med smör + lite salt, peppar och en nypa socker på slutet.
Häll på grädde när den är färdigstekt och låt det puttra ihop. Ev.lite riven Västerbottenost som får smälta ner på slutet (eller lagrad Grevé.)

0

Peter, Linköping

27 aug 2008 kl. 22:23

För mig har det mest lyckade varit att panera i ägg och panko (eller ta ströbröd), stek i smör på något över medelvärme. Salt och peppar efter smak.

0

Enelie, Linköping

27 aug 2008 kl. 22:25

Peter, Linköping!
Det skiljde bara 7 sek. på våra inlägg:)

0

Peter, Linköping

27 aug 2008 kl. 22:26

Men innehållet skilde sig åt!

0

Robban O-hamn

27 aug 2008 kl. 22:27

Provade sist ett recept här ifrån,
Pressad vitlök i olja. Stek 1-2 min
varje sida, håll koll så det inte blir vid bränt. Salt och lite peppar.
Tyckte jag var en perfekt kvällsmat,
på macka.

0

nikke småland

27 aug 2008 kl. 23:08

Man steker skivorna och alltihop?
Ska den rensas på nåt spec sätt?

0

nikke småland

27 aug 2008 kl. 23:08

Man steker skivorna och alltihop?
Ska den rensas på nåt spec sätt?

0

Enelie, Linköping

27 aug 2008 kl. 23:15

Jag brukar borsta bort fjällen ovanpå hatten redan i skogen men det är bara p.g.a. att det blir lite skräpigt.

Jag skär hatten i mindre “tårtbitar” för att kunna se om den är larvangripen. Sedan delar jag dem i lagom “ätbitar” innan jag steker. Jag äter även skivorna.
Foten slänger jag för den är träig.

0

nikke småland

27 aug 2008 kl. 23:17

Tack så jätte mycket för alla svar, ni e helt underbara…
Hörs snart igen nu e de dax å laga svamp!

0

Totte Gbg

27 aug 2008 kl. 23:23

Foten kan du torka o mala o krydda sås med :)

0

Fredrik S

28 aug 2008 kl. 01:21

Håller med föregående tilllagningsförfarande, men det kan vara värt att pröva stolt fjällskivling omelett.
Stek svampen och när den är nästan färdig häll i äggen.
Ät omeletten med olivbröd.
(använd havssalt, peppar och olivolja)

0

Diane

28 aug 2008 kl. 17:04

Himla bra att jag var inne o kollade om stolt fjällskivling. Jag har hittat en himla massa idag, och visste inte hur jag ska ta hand om dem. Så tusen tack för tipset!!

0

tillagningst av stolt fjällskivling?

Anette Qvist

3 aug 2022 kl. 17:46

Smörsteker svampen i bitar

Tråden är stängd för ytterligare inlägg

Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone