0 1647 visningar

24 svar

FÄSTINGAR!

Lotta

28 aug 2008 kl. 21:23

Hej Alla!

Jag och min lilla mops älskar att gå i skogen och plocka svamp men idag blev det för mycket…
Jag har tagit ca 30 fästingar på min hund varav 7 suttit fast (och gör delvis fortfarande) själv hade jag tre fästingar, en satt fast…
Har Ni några tips???

Lotta

0

Peter, Linköping

28 aug 2008 kl. 21:29

Ta det goda med det onda. Fortsätt gå i skogen.

Vi har en bra fästingborttagare till vår katt, det är modellen som är som en liten kofot. Man kilar fast odjuret och snurrar bort det. Sanslöst bra.

0

Boman

28 aug 2008 kl. 22:06

Tea Tree Olja. Dutta på en bomullstuss, svep över päls och dina byxben. Funkar för oss, delvis. Mygga kan också hjälpa. Sen har du naturligtvis ett bra antifästingmedel på din hund och är sjäv vaccinerad om du rör dig i riskområden. Ljusa kläder i ett halt materiel så ser du dem och de får inte fäste så lätt.  Tacksam för fler tips! Tog just en på maken.

0

sibbe

28 aug 2008 kl. 22:17

Köp fästinghalsband på apoteket! Och käka så mycket vitlök du står ut med. Myggmedel ska visst hjälpa också.

0

Sussie

29 aug 2008 kl. 00:07

Stoppa in byxorna i strumporna när du är ute. Kör över kläderna med en klädroller när du kommer hem eller tvätta kläderna direkt. Dessutom käkar jag massor av vitlök (min make klagar en aning). Vad gäller vovven så vill jag inte rekommendera att smörja in den med Tea Tree. Hundar och andra djur är väldigt känsliga för eteriska oljor och det kan bli till mer skada än fästingarna. Eteriska oljor är MYCKET koncentrerade!! Då skulle jag hellre skaffa ett fästinghalsband till voffsingen. Vad gäller oss människor så kan du med gott samvete smörja in dina kläder med Tea Tree. Hoppas att du återkommer med resultat om hur det funkade. Personligen har det hjälpt med de två översta tipsen. Har inte haft en enda fästing som satt sig än (peppar peppar).

0

Sofia, Skåne

29 aug 2008 kl. 01:43

Jag tycker bestarna blir större och större, kanske det snart går med vanlig kofot.

0

Boman

29 aug 2008 kl. 07:56

Smörja in med tea tree oil, nej! Absolut inte, dutta/dra över pälsen med en bomullstuss med några droppar på. var visst inte tydlig nog. Vovven är sjuk och tål inte vanliga fästingmedel.Vi spolar igenom pälsen efter skogen och de små krypen brukar trilla av då, de flesta.Resten kammar jag ur och jagar med fingrarna.
Vitlök , mmm, kanske är det därför de föredrad maken;-)

0

FÄSTINGAR!/Boman

Sussie

29 aug 2008 kl. 09:40

Okej, då förstår jag bättre. Men var jätteförsiktig med oljan på vovvsingen. Du kan också prova att späda oljan med vatten för att se om det också går lika bra. I år är fästingarna superstora och dubbelt så läskiga. Det är nästan som om de har blivit “muterade”. Jag avskyr dem!! Man kan fråga sig vad de rackarna gör för nytta? Ha en trevlig helg!

0

FÄSTINGAR!/Boman

Boman

29 aug 2008 kl. 10:03

Nytta med fästingar? Tja, de ökar försäljningen av fästingplockare och halsband mm. Nåt annat?

0

FÄSTINGAR!/Boman

hunden

29 aug 2008 kl. 10:06

blanda lite vitlökspulver i maten .har själv 3 hundar aldrig tagit en festing på dem

0

Ang Hunden

Jeanette P, Luleå

29 aug 2008 kl. 10:13

Jag har tyvärr dålig erfarenhet av fästinghalsband till hunden, däremot tycker jag att Frontline funkar ypperligt. Inte lika många allergiska utslag som med halsband vad jag hört. Sen håller det lössen och lopporna borta från din vän oxå =).
Frontline köper du på Apoteket eller på djuraffären

0

Ang Hunden

Boman

29 aug 2008 kl. 10:17

Vovven har njursvikt, inga fästingmedel tillåtna. Den är glad och nöjd, mår bra och älsakr livet, skogen och sjön. Varje kvarvarande dag är en gåva.

0

Ang Hunden

Jeanette P, Luleå

29 aug 2008 kl. 10:30

Oj då =(.. Ja då tar jag nog tillbaka det där med frontline. Har du testat bärnstenshalsband?

Hoppas du får dela ditt liv med din hund ett bra tag till och att det får fortsätta vara glad och nöjd samt fästingfri.

0

Paul

7 sep 2008 kl. 20:03

Stora fästingar är inte alltid fästingar… kan va älgflugor istället.
Sådana har jag råkat ut för i mängder här i sydhalland.

0

Nilla59

27 sep 2008 kl. 13:23

Håller med “hunden” När jag gav mina hundar en halv hackad vitlöksklyfta var på morgonen så höll sig faktiskt fästingarna borta. Läs gärna här: http://www.sr.se/ekot/artikel.asp?artikel=255006

0

Nymfer!

Elisabeth J

27 sep 2008 kl. 14:12

Hej!
Så mycket fästingar som jag har haft på mig själv i år har jag aldrig upplevt,många är de små nymferna ett förstadium till fästing och de sitter fast i huden,kliar när man tagit bort dem!
Apotekets fästingsplockare tycker jag är bra!
Alltid när jag kommit från skogen så byter jag kläder och synar kroppen,vi har massor med älgflugor som kryper in bland kläderna,ett sätt att förebygga bett.
När det gäller vår hund så använder jag frontline och en karda som jag kammar igenom hundens päls efter vistelse i skogen.
Fästingshalsbandet blev vår hund “konstig” i beteendet kommer inte ihåg hur det var många år sedan vi provade.
Kompis köpte fästinshalsband med bärnsten och det fungerar inte.
De som säger det har nog inte mycket fästingar där de bor!

0

fästingar

buffy

27 sep 2008 kl. 16:12

Hundar blir i af väldigt “konstiga i beteendet” av fästingöverförda sjukdomar. De eventuella biverkningar fästinghalsband åsamkar hunden är mindre allvarliga än det lidande som fästingsjukdomar medför. Att nöja sig med att plocka bort fästingar som har satt sig räcker inte på långa vägar, erlichia överförs omedelbart vid bittillfället. Bärnstenshalsband hjälper inte ett dugg, jag har verkligen prövat. Däremot tycker jag att kombinationen Frontline + örthalsband från djuraffären funkar: Med enbart Frontline är hundens huvud oskyddat, fästingarna sätter sig då just där, i öron och ögonbryn, under hakan osv.

0

Robban O-hamn

27 sep 2008 kl. 16:30

Hundar! Plockade en på frun idag, satt där låret möter klykan!!
uuuuäääblää.

0

Martina

27 sep 2008 kl. 17:16

måste faktiskt säga att jag inte sett en enda fästing hittills…bor 3-4 mil väster om stockholm och har inte fått en enda, varken på mig eller på kläderna eller med svampen vad jag har sett…

0

Boman

27 sep 2008 kl. 17:27

Var glad om du slipper dem. Här öster om Sthlm har vi dem i överflöd. Med TBE och Borrelia. Tog just två på maken, nymfer, förutom de jäkla hjortflugorna i håret.
De bryr sig inte om Tea Tree oljan, inte om myggmedel, inget hjälper emot dem.

0

Rfigo

27 sep 2008 kl. 21:34

Prova halsband med bärnsten,
för min hund funkar det jättebra!
http://www.elvingsson.com är adressen.

Rfigo

0

BirgittaD

27 sep 2008 kl. 21:58

Har inte läst alla inlägg. Vill bARA MEDDELa att man arnar för 3treeteeolja till djur och att vissa (tex min katt inte tål halsbanden) det enda som funkat är frontline från Apoteket.

0

Boman

27 sep 2008 kl. 22:05

Jag späder ut det med vanlig solrosolja. Vovven jag lånar tål inga medel, njursjuk. Tea tree olja utspädd och duttad i pälsen håller krypen på avstånd.

0

Robban O-hamn

28 sep 2008 kl. 08:55

Kan man sätta halsband på frun med?
Hur gör man tror hon blir lite arg om jag försöker.

0

Boman

28 sep 2008 kl. 09:41

Om du köper ett snyggt, gärna med diamanter tror jag att hon kan gå med på att bära det, Robban. Sen är jag inte helt säker på att fästingar håller sig borta ändå.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?