Kännetecknande för soppar är just att de har rör på undersidan av hatten. Som J Krumlinde skriver, så finns det bara en riktigt giftig sopp, djävulssopp, och inte ens den är dödligt giftig. Det finns soppar som smakar riktigt rejält illa, t ex gallsopp och den vackra skön-/bittersoppen. Det finns också soppar som man inte äter pga deras skumgummiartade, föga aptitretande konstistens - t ex örsopp.
Vad jag förstått så har vi bara en giftig sopp och det är djävulssoppen. Alla sträv soppar är ätliga.
Fårticka är en bra nybörjarsvamp om man hittar den. Finns ingen giftig förväxlingsart. Även den har rör under hatten men mkt mindre, så den ser mer slät ut på undersidan.
Svart trumpet är oxå en lätt svamp om man hittar den.
Blek taggsvamp är en svamp som är lätt att känna igen.
Lycka till
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.