Nu blir det nattrensning igen.
Jag har hittat 3 st blomkålssvampar under helgen.
Jag kan inte hålla fingrarna i styr utan plockar hem dem.
Men, jag har inga bra sätt att laga till dem. Jag tycker inte att de smakar något utan använder dem mest som utfyllnad.
Någon som har tips om tillagning av just denna svamp?
Är du säker på att det inte är tvättsvamp du hittar då? : )
Blomkålssvamp smakar massor, skog och fläsk och rosmarin, allt i ett. Pröva att låta den koka ur ordentligt i en cidergräddsås, krydda ev. med lite rosmarin. Blanda med pasta och strö över rostade pinjennötter.
Men, Peter…:)))
Tack båda två för tipsen!
Jag improviserade lite i tillagningen idag efter era tips.
Smörstekte tillsammans med lite pressad vitlök, finhackade valnötter, bacon, salt, peppar, en nypa socker och lät det puttra lite längre i grädden.
Det blev bästa rätten hittills av den här svampen.
Det verkar som om man behöver ge den ganska lång sjudning tillsamman med grädden för att smaken ur den ska utvecklas.
Jag har nog tillagat den för snabbt förut. Då ger den ytterst lite smak tycker jag.
Jag ska testa fler av era tips vid tillagning.
Hej! Rensa noga, dela i småbitar, fräs med gul lök tillsvamp och lök
blir mjuk och får lite färg.
Smörj en eldfast form.Lägg i lök/svampblandningen ,tillsammans med klippt bladpersilja och bitar av röd paprika. Häll grädde eller cremefraice över.Skiva västerbottensost över. In i ugnen 200gr. När osten smält och fått lite färg, servera och ta emot berömmet med klädsam ödmjukhet!
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.