0 30896 visningar

9 svar

Blomkålssvamp, tillagningstips

Enelie, Linköping

13 sep 2009 kl. 20:45

Nu blir det nattrensning igen.
Jag har hittat 3 st blomkålssvampar under helgen.
Jag kan inte hålla fingrarna i styr utan plockar hem dem.
Men, jag har inga bra sätt att laga till dem. Jag tycker inte att de smakar något utan använder dem mest som utfyllnad.
Någon som har tips om tillagning av just denna svamp?

0

Peter, Linköping

13 sep 2009 kl. 20:59

Är du säker på att det inte är tvättsvamp du hittar då? : )

Blomkålssvamp smakar massor, skog och fläsk och rosmarin, allt i ett. Pröva att låta den koka ur ordentligt i en cidergräddsås, krydda ev. med lite rosmarin. Blanda med pasta och strö över rostade pinjennötter.

0

Nina

13 sep 2009 kl. 21:00

Jag stekte den tillsammans med rökt sidfläsk och vitlök. På med grädd, krydda med salt peppar och timjan. Snabbt(när svampen väl är rensad), enkelt och supergott.

Smaklig spis :-)

0

Enelie, Linköping

14 sep 2009 kl. 19:18

Men, Peter…:)))

Tack båda två för tipsen!
Jag improviserade lite i tillagningen idag efter era tips.
Smörstekte tillsammans med lite pressad vitlök, finhackade valnötter, bacon, salt, peppar, en nypa socker och lät det puttra lite längre i grädden.
Det blev bästa rätten hittills av den här svampen.
Det verkar som om man behöver ge den ganska lång sjudning tillsamman med grädden för att smaken ur den ska utvecklas.
Jag har nog tillagat den för snabbt förut. Då ger den ytterst lite smak tycker jag.

Jag ska testa fler av era tips vid tillagning.

0

Marit D

16 sep 2009 kl. 20:38

Den är trevlig att ha som ingrediens i en wook tycker jag.

0

BirgittaD

17 sep 2009 kl. 08:32

Fritera den inte bara för jag tycker der bara smakar frityrsmet då.

0

Benny

17 sep 2009 kl. 10:17

Gosse, det lät gott !

//Bnny

0

Benny

17 sep 2009 kl. 10:18

Gosse, det lät gott !

//Bnny

0

Alice Berglund

7 okt 2009 kl. 12:13

  Hej! Rensa noga, dela i småbitar, fräs med gul lök tillsvamp och lök
blir mjuk och får lite färg.
Smörj en eldfast form.Lägg i lök/svampblandningen ,tillsammans med klippt bladpersilja och bitar av röd paprika. Häll grädde eller cremefraice över.Skiva västerbottensost över. In i ugnen 200gr. När osten smält och fått lite färg, servera och ta emot berömmet med klädsam ödmjukhet!

0

Enelie, Linköping

15 okt 2009 kl. 00:02

Tack för tipset Alice!
Det låter verkligen mums!
Men det där med ödmjukheten kanske kan bli svårt;)

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone
Gillar du SvampGuiden?