Jag tror det är vanlig kantarell som blir lite färg- och formförändrad av årstid, temperatur och regn.
Trattkantarellerna jag hittade härom veckan hade många mystiska krusiga hattformer och varierade väldigt i färg och var blekgulare än normalt.
Men har de inte frusit och tinat upp så de blivit sladdriga så är de säkert helt ok att äta.
Ja, sådär kan de se ut.
Kul att veta att du hittat såna redan i september, då faller min teori om att det är frosten som skrämmer dem till dessa krusiga växtsätt.
Violgubben talar ju för samma sak då, att det helt enkelt är skillnader mellan olika mycel, kanske ungefär som att vissa människor har lockigt hår och andra slätt då...???
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.