Den enda ticka på trädstam som är ätlig och god är såvitt jag känner till svaveltickan.
Den är gul och som ung mjuk och fin i konsistensen.
Visst kan det vara en sån knopp men utan bild och närmare beskrivning svårt att bedöma.
Vet inte om det finnsa några direkt giftiga bland övriga träiga tickor men det är knappast något man använder till mat i alla fall…???
Suddig var den men jag tycker mig se en ung svavelticka.
I så fall rekommenderas att anrätta den som kycklingfilé - passar bra i curryrätter mm. tycker jag.
Men ta bara de delar som inte hunnit bli alltför “träiga”.
Vissa gör avkok och marinerar den före tillagning - det har jag inte provat.
På amerikanska brukar den kallas “chicken of the wood”.
Stämmer det att det är den du fotat, svampstaff?
...och har du några receptförslag?
Tycker den är Ok ändå.
Egentligen tror jag inte det är meningsfullt att svara på inlägg där någon har lagt till en fråga i ett gammalt inlägg, för jag tror inte frågaren hittar tillbaka till sin fråga. Annars ser det ut att vara gullkrös på sista bilden, och grovticka på näst sista (som är fyra år gammal utan svar).
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.