Den är en av mina favoritsvampar, kan rekomenderas! Härligt fast konsistens (och jag gör som SvampAnnika och skrapar bort taggarna..), men ibland kan den vara väldigt angripen tyvärr. Jag använder den i princip lika som kantarell som du säkert har goda recept på! Testa! :-)
En av de godare svamparna!
Du behöver varken plocka bort taggar på undersidan eller blanda upp den.
Kör den först (som med alla andra svampar) utan fett i panna, tills den börjar “knäppa”. Sedan väljer du själv vad du skall göra med den, smörsteka, stuva, ha i gratäng, göra sås osv…
Den har en härligt köttig karaktär. För övrigt påminner den om gul kantarell i smaken.
Manm kan göra så mycket med den! Jag gör höns i curry (följer traditionellt recept och byter höna mot taggsvamp) eller en wok med taggsvamp som jag först marinerar 5 minuter i japansk soya och så wokar/steker med minimajs, lök, paprika och cashewnötter + lite starka pepparfrukter. Blek taggsvamp finns massor i år och har blivit en av mina favoriter. Härlig konsistens, smakar gott men inte så himla mycket varför den passar att “hotta till”.
Javisst, blek taggsvamp! Ett tips till nästa gång är att starta en ny tråd med en ny fråga.