Jag plockar oftast bort rören, men det är bara för att jag tycker det är lite äckligt med insektsägg och t.ex. Karljohans rör när de börjat gulna lite har exakt samma färg som en del insektsägg vilket gör dom svåra att se.
Men lite extra proteiner skadar väl inte för de som inte tycker det är äckligt. Det är i varjefall ingen fara att äta.
Många tycker ju dessutom att den godaste smaken sitter i rören.
rör är svamp det oxå, fina rör brukar jag ta med.
jag hörde av en kille som är svejsare (klarar inte stavningen) som varit på studiebesök på Knorrs soppor, att man använder rör som smak i svampsopporna , även riktigt gamla rör, de lades på nät och torkades ,all ohyra flydde då rören och sorterades bort,resten maldes för att bli soppa
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.