0 6979 visningar

6 svar

Äter man rören?

Ulrika

27 jul 2011 kl. 22:38

Hej!
Äter man rören på sopparna?
Undrar en som bara äter kantareller annars.

0

SvenD

27 jul 2011 kl. 22:44

Jag äter inte rören på soppar, bortsett från små Karl Johan med fasta vita rör.
Men det finns säkert de som äter rören; ska bli intressant att höra vad de säger om smak mm.!

0

"JAS" Helsingborg

27 jul 2011 kl. 22:45

Ja på små och fina ex där rören fortfarande är ljusa och fasta, fast en del äter dem även när de är lite mörkare och mjukare men inte jag.

0

Daniel

28 jul 2011 kl. 09:12

Min fru kommer från Thailand och hon blir arg om man slänger rören, i Thailand äter de allt! Hon brukar laga soppa på soppa och den brukar slinka ned ganska fint - trots rör och allt…

0

Lill, Skellefteå

28 jul 2011 kl. 09:33

Jag plockar oftast bort rören, men det är bara för att jag tycker det är lite äckligt med insektsägg och t.ex. Karljohans rör när de börjat gulna lite har exakt samma färg som en del insektsägg vilket gör dom svåra att se.
Men lite extra proteiner skadar väl inte för de som inte tycker det är äckligt. Det är i varjefall ingen fara att äta.
Många tycker ju dessutom att den godaste smaken sitter i rören.

0

klas jaederfeldt

28 jul 2011 kl. 09:45

rör är svamp det oxå, fina rör brukar jag ta med.
jag hörde av en kille som är svejsare (klarar inte stavningen) som varit på studiebesök på Knorrs soppor, att man använder rör som smak i svampsopporna , även riktigt gamla rör, de lades på nät och torkades ,all ohyra flydde då rören och sorterades bort,resten maldes för att bli soppa

0

Morgan

1 aug 2011 kl. 23:52

Hur gör man när man tillagar en mandelkremla då (eller kremlor i allmänhet)..? åker skivorna med i tillagningen kanske en del undrar… Själv tar jag med hela svampen inklusive skivor om de är fräscha.
Mvh
/Morgan

Svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan genom att fylla i formuläret nedan ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Svampguiden rekommenderar Kaffe.se för dig som vill ha riktigt gott kaffe med dig ut i svampskogen
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad app för iPhone och iPad som nu äntligen också finns tillgänglig för dig som har Android!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Identifiera arter med hjälp av kameran i din iPhone