Jag skivar dom i en cm skivor och lägger som sedan på galler och sedan riktar jag min värmefläkt på dom… torkar i skrivande stund just denna svamp =)
Har man ingen fläkt eller liknande kan man trä skivorna på en tråd och låta dom hänga på nått luftigt ställe… då ska man nog ta tunnare skivor.
Jag tar av foten och delar på längsen i strimlor och torkar för sig, det får bli svampmjöl. De är för sega och fibriga för att ätas som de är.
Hattarna skär el river jag i klyftor och torkar. När de sedan ska användas får de ligga en stund i kallt vatten, sedan kramar jag ur vattnet och steker dem. Det blir enl min mening bättre än färsk fjällis. Passar väldigt bra i grytor och såser.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.