Jag tycker du ska prova dig fram angående taggarna. Smaken är ju individuell. Jag brukar låta dom vara kvar men jag har fått kommentarer om det för det ser oaptitligt ut, som små ägg eller larver i maten. Men det beror ju lite vad man gör med dom också. Jag har ett recept på vindolmar under recept som jag rekomenderar! Annars har jag dom ofta i grytor, tex med kyckling. Använder dom som kantareller.
Den mesta smaken på svampen sitter på den sporbildanden delen. På sopparna är det rörlagret, på skivlingarna skivorna och när det gäller taggsvamparna så är det taggarna. Av den anledningen bör du behålla taggarna men som sagt, för den kräsne kan taggarna påminna om larver. Taggsvampen som är mitt landskap, Hälsinglands, landskapssvamp, är en utomordentlig bra och god matsvamp, användbar i och till det mesta men undvik att torka den, då den ofta blir besk.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.