Vissa sorter luktar starkt t ex KJ och mandelriska. KJ kan t o m lukta på ett nästan obehagligt vis och det är inget fel då, det är bara en aromstark svamp som man inte måste använda stora mängder av för att få smak på en rätt. Första året jag torkade KJ trodde jag det var fel på den. Men det var det inte.
Mandelriska doftar starkt av - ja, gissa, mandelriska, faktiskt =)
Trattkantareller luktar också rätt starkt, inte helt ljuvligt. Men vad man upplever som obehaglig doft är ju väldigt individuellt. Det ska inte lukta mögel, jordslaget, förruttnelse. Att det luktar svamp är däremot normalt och önskvärt.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.