0 455 visningar

3 svar

murkla

Jeannicke

9 maj 2015 kl. 21:25

Hej!
Undrar vad detta är för murkla? Jag bor på Gotland, där det är kalkrikt. Kan det vara rund toppmurkla?Ska man äta murklor nu för tiden? Det har varit mycket prat under en längre tid.

kan det vara rund toppmurkla?

0

Irene A

9 maj 2015 kl. 21:43

Jo, någon av de runda är det.
Toppmurklor ska inte vara någon större fara att äta - än så länge :-)

0

asdf

16 maj 2015 kl. 21:09

Förväll 3 gånger som man gör med stenmörklan, om du tänker ge dig på att äta den där.

0

Andreas-Nilsson26

16 apr 2018 kl. 21:33

Man behöver inte förvälla toppmurklorna om man är helt 100% säker på att det är dem och inte stenmurkla,  men däremot så skall man inte käka de råa eller i alldeles för stora mängder. Många tycker att torkning gör smaken bättre.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?