Det står att mandelriskan ska koka länge i grädde, men jag undrar lite vad är länge? En halvtimme eller mer? Det kan väl inte vara timmar? Kan de koka för länge?
Väldigt tacksam för svar, mina svampar ligger nu i kylen
Jag har inte tidigare varken lagat eller hittat så många, bara provstekt några förra året
Det är ju en smaksak! Jag steker den ganska länge i smör efter att jag “förvällt” bort vattnet, innan jag häller på grädde och låter denna koka in. Tycker mandelriskan är ganska hårdsmält (ibland aningen magont!) så därför delar jag den i små bitar och, som sagt, steker den ganska länge (vilket kanske inte har större betydelse för matsmältningen? Få se om någon som vet vill kommentera! :-) )
För första gången hittade jag några mandelriskor för någon vecka sedan, jag gjorde sås med de, herregud vad gott, trodde aldrig att en svamp skulle bli godare en själva karljohan men mandelriskorna var det.
och så provade jag för första gången att torka sandsopp och också gjorde sås på det, otroligt gott, umami effekten är på högsta nivå med torkad sandsopp och mandelriskor
Jag har aldrig plockat sandsopp men ska nu pröva, mandelriska är numera min favorit, lite dålig på att laga till såser men ska nog hitta på något med den torkade sandsoppen, vad det lider, det är lite dåligt med svamp än här runt 08, men sandsopp måste det väl bli och mandelriskorna verkar finnas
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.