Tror inte det går att svara på. Som jag uppfattat det misstänker man väl att det är vissa arter som kan skapa problem. Man är säkert olika känslig också och alla gifter går väl inte att bli av med genom avkokning. Tror egentligen juryn är ute när det gäller honungsskivlingarna.
Detta sagt, jag har ätit den, för länge sen innan man visste att man inte borde. Som jag minns det var den inget speciellt. Vad jag förstår är det enda som händer att man får magsbesvär ifall man inte tål den, så är du riktigt sugen på att prova och kan tänka dig att riskera det så...
Förr åt jag också gula fingersvampar. Om jag var osäker på art brukade jag först äta ett litet smakprov. Gick det bra åt jag en liten portion nästa dag. Jag det också bra så glufsade jag i mig fritt av resten. Kan tillägga att det alltid gick bra. Kanske inte en metod att rekommendera, men som sakt, är man väldigt nyfiken och det bara rör sig om tarmretande gifter så är det ivf säkrare än att sätta i sig allt på en gång.
Som SAGT. Gud vad jag önskar att det fanns en redigeringsfunktion ibland… ;-)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.