Hej!
Hittade några inlägg med recept för svart trumpetsvamp daterade 2004. Det är ju två år sedan, så jag tänkte höra om det kanske finns fler goda förslag nu?
I min svampbok står att den kan bli besk efter torkning (vi har torkat våra), och att man nog bör hälla bort blötläggningsvattnet. Men recepten från 2004 talade om att smula torkade svampen rakt ner i t.ex. grädde. Inga problem med besk smak då? Skulle vilja veta mer om detta med risken för beska…
Tack!
Har under många år torkat trumpetsvamp och använder som de är direkt i såser och grytor mm. Utan blötläggning. Absolut inte några problem med smaken!
Har inget riktigt recept, men en soppa med trumpetsvamp, grädde, ädelost, kanske sherry el. dyl smakar fantastiskt. Kanske någon annan som har ett recept på liknande soppa?
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.