1 574 visningar

3 svar

Stubbsvamp

Dag Ekholm

23 nov 2017 kl. 18:48

Denna svamp med en prydlig ring av ljusa hårtofsar på hatten växte på en gammal björkstubbe. Norra Småland 2017-10-08. Sporpulvret var brunt. Vad är det?

0

Dag Ekholm

23 nov 2017 kl. 18:59

Tillägg: Här är en bild på växtsättet också. Växte i en tät grupp.

0

Michael Krikorev

25 nov 2017 kl. 17:07

Det går inte säga något säkert i det stadiet utan en närmare titt.

De vita hylleresterna längs hattkanten för tankarna till tegelröd slöjskivling (Hypholoma lateritium), men den har pupurbrunt sporpulver: http://www.gobice.com/pic/hypholoma_lateritium_-_opecnata_zvepljenjaca_spore_print_01.jpg

Kan också vara någon art i släktet Pholiota (tofsskivlingar) eller Gymnopilus (bitterskivlingar) men svårt att säga enbart efter bilden.

0

Dag Ekholm

30 dec 2017 kl. 15:26

Den (tegelröd slöjskivling) är det alltså inte - sporpulvret var chokladbrunt.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?