0 634 visningar

5 svar

Vinterskivling?

HLilja

28 jan 2018 kl. 13:55

Har plockat en hel del vinterskivling i vinter, alla har vuxit på sälg. Idag hittade jag dessa som ser likadana ut som de tidigare förutom att de är ljusa på foten, förutom lite mörka längst ner. Det verkar i och för sig vara normalt med den färgvariationen. Vad jag reagerar på är att lukten är en helt annan än de tidigare jag plockat. De förra har luktat (och smakat) lite sötaktigt som av torkad aprikos. Dessa har en svagt kemisk lukt. Vet inte träslaget dessa växte på, kanske al. Kan lukten variera beroende på träslag?

0

HLilja

28 jan 2018 kl. 13:57

Här en till bild

0

HLilja

28 jan 2018 kl. 19:58

En komplettering: ovnstående svamp hittad den 28 januari i Bohuslän.

1

Joachim Krumlinde

28 jan 2018 kl. 22:30

Jodå, det är vinterskivling

1

Michael Krikorev

31 jan 2018 kl. 09:27

Det finns flera arter “vinterskivlingar” i landet som är svåra att skilja åt. Det är möjligt att de smakar/luktar lite olika, men de har troligen likartat matvärde. Lukten kan säkert variera av många olika skäl.

0

HLilja

31 jan 2018 kl. 10:34

Tack för intressant svar! Det stämmer med min egen hypotes, att det måste finnas olika underarter, eller vad det heter…

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?