0 244 visningar

1 svar

Tryffelfynd i Göteborg - Stjärnhovstryffel?

Jonas A E

3 jun 2018 kl. 16:12 –

När jag skulle gräva bort några björnbärsskott under en en rullade det fram en liten vit “förtkula”?
Jag insåg direkt att det nog var fråga om någon svamp, en vit tryffel trodde jag. Men efter sökande på nätet om information står det klart att vit tryffel bara finns i Italien. Så då skulle det kunna vara en Stjärnhovstryffel, men den ska bara finnas i Östergötland, dvs östra Sverige. Jag hittade den på Hisingen i Göteborg. Fyndet väger 2 gram. Luktar distinkt, kanske som i gamla skor, vad vet jag.

Kan detta vara en Stjärnhovstryffel?
Vad gör jag nu, äter upp den?
Vill någon inspektera fyndet, för det skulle ju vara lite av en sensation om det är en stjärnhovstryffel att finna den i västra Sverige eller?
Kommer jag att finna fler av dessa på samma plats?
Hur ska man förvara tryffel och när är den mogen?

0

Michael Krikorev

4 jun 2018 kl. 12:16 –

Tror inte att det är någon av våra ätliga tryfflar. Om du tar en närbild av svampen i genomskärning så kan vi hjälpa dig vidare.

Svara på inlägg

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägg ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Bli medlem i Sveriges Mykologiska Förening
Gillar du SvampGuiden?