0 393 visningar

1 svar

Vad är detta?

Lasse C

4 jul 2018 kl. 18:30

Trodde detta var stubbar från träd - det kändes så och såg så ut. Fick upp en rot när jag grävde med spade. Med en knöl på och som nu sprider sig på gräsmattan - något 15 tal.

0

JanAUppsala

5 jul 2018 kl. 06:52

Mycket illa att du inte nämner vilket trädslag det handlar om - men jag tror iaf att det kan handla om en masurbildning, vril, på något som ser ut som asp (kan också vara ngt annat träd) vilket inte är ovanligt ens under jord! Jag har genom åren samlat in vackra sådana bildningar på många olika trädslag…
Om du googlar på t.ex “masur, asp” (eller aktuellt trädslag) får du en del info om fenomenet.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?