0 150 visningar

1 svar

Vit sopp

Färghäxan

10 okt 2018 kl. 20:42

I Storvreta Uppland. I barrskog med enstaka lövträd. En nästan vit sopp, Aningen rosaton på hatten. Form som en stensopp. Mycket fast hattkött, trådig fot. Snittytan blir grå.

0

Jonet

11 okt 2018 kl. 09:01

Tror det är vit/ljus variant av björksopp. Kärrsopp ändrar sällan färg i snittytan och om den gör det så är det mer åt det blårgröna hållet.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?