0 250 visningar

6 svar

Streckmusseron?

Niklas

4 nov 2018 kl. 15:12

Hittade dessa idag i blandskog i Östergötland. Antar att det är streckmusseron, skulle det kunna vara något annat?

0

Niklas

4 nov 2018 kl. 15:14

Bilder

0

Niklas

4 nov 2018 kl. 15:27

Notera på denna bild att den har en grönaktig ton mot hattkanten.

1

bra svar

andreasnilsson

4 nov 2018 kl. 19:44

Streckmusseroner är det.

0

Niklas

5 nov 2018 kl. 18:20

Tack för svar. I svampböcker står gallmusseron som möjlig förväxlingssvamp. Båda ska kunna ha streck samt en puckel i hattens mitt. Vilket kännetecken skiljer tydligast streckmusseronen från andra musseroner?

0

mumrik

6 nov 2018 kl. 16:56

Mycket bra fråga. Det skulle jag också vilja veta.

Det enda “tecken” jag vet är att gallmusseron ska smaka bittert, men det utesluter ju inte de andra förväxlingsarterna. De är så himla lika för min dumma blick. Undrar också om det finns några knep här.

0

Niklas

6 nov 2018 kl. 22:49

Tack mumrik. Vad jag sett i svampböcker så ska gallmusseronen ha lite spetsigare hatt men av vissa bildet att dömma verkar detta inte alltid vara fallet. Jag tog ett litet smaktest av svampen. Streckmusseron ska smaka lite mjöllikt. Jag tycker smaken på denna påminde lite om stensöta, även lite som mossa kanske kan smaka och lite av något annat. Inte så mild smak, inte brännande som en skarp kremla. Skulle inte kalla smaken direkt bitter. Svårt att säga på smaken då jag inte vet hur streckmusseron ska smaka av erfarenhet. Svamparna är iaf nu torkade. Hoppas någon kunnig här på forumet kan bringa lite mer klarhet.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?