0 0 visningar

0 svar

Trumpetliknande?

Ärtan

8 nov 2018 kl. 00:08

Undrar vad det här är? Växte på mossig gräsmatta i Rättvikstrakten i två grupper om tre exemplar. Syrénbuskar i närheten och björk en bit bort.

0

mumrik

8 nov 2018 kl. 20:14

Vackra. Ser ut som blommor nästan. Hoppas vi får veta vad det är.

0

JanAUppsala

9 nov 2018 kl. 10:05

Svårt att ens gissa utan att få se mer av svampen, undersidan T.EX!
Den enda någorlunda “liknande” jag sett, är “glansrussling”, faktiskt vanligare än namnet ger intryck av. Frågan är bl.a. hur mycket barrträd, främst tall, som finns i/nära gräsmattan som då bör innehålla en del sand.

0

Ärtan

9 nov 2018 kl. 12:36

Det är 300-400 meter till barrstorskog. Ingen sand alls i marken, mest stora block av gråsten/granit. Det är i utkanten av Siljansringen (efter förhistoriska meteoritnedslaget), så möjligen kan kalkstråk finnas. Tittade tyvärr inte på svampens undersida.

0

JanAUppsala

9 nov 2018 kl. 15:14

Vid ett ev återbesök bör du vända upp och ner på en och titta/fota. Mycket lämpligt att göra så redan vid fyndtillfället…

1

Ärtan

9 nov 2018 kl. 20:12

Frågan är fri att ställa även för den som inte kan redovisa allt man kan önska. Hejarop från den som blir entusiastisk eller hjälp av den som har förslag till lösning är glädjande medan besserwissertendenser är skönt att slippa. Uppskattar verkligen försöket till identifikation, men inte slutklämmen. Punkt punkt punkt.

0

JanAUppsala

9 nov 2018 kl. 20:27

Ta det som ett råd från en gammal man - att om möjligt alltid visa också undersida och fot.

0

Ärtan

9 nov 2018 kl. 21:33

Hej Admin!
Önskar att ni hjälper mig radera min tråd “Trumpetliknande?”. Mvh

0

mumrik

9 nov 2018 kl. 22:06

Nej! Vi är fler som vill veta vad det är. Jättespännande ju. Ta inte åt dig. Alla får en släng av sleven.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?