0 379 visningar

8 svar

Torr liten ticka...

HLilja

4 jan 2019 kl. 14:01

Denna plus ett par till växte på en liggande stam av sälg, klyvblad växte på samma stam. Tickan verkar gammal och torr så den kanske ser annorlunda ut som fräsch… Några förslag? Bohuslän 4/1.

0

HLilja

4 jan 2019 kl. 14:05

Undersidan. Detta ex består av två sammansvuxna mycket tunna hattar. Ca 4 cm breda.

0

JanAUppsala

5 jan 2019 kl. 13:44

En “beskivad”, polyfag ticka är björkmusslingen, men….

0

HLilja

5 jan 2019 kl. 14:19

Tack för den tanken, men nja, inte mycket som stämmer med den precis… för tunn, för mörk och för regelbunden… Får kolla igen om nåt halvår och se vad det finns där då.

0

JanAUppsala

5 jan 2019 kl. 20:30

Håller inte alls med om “motvändningarna”... Betänk att den bl.a. ser ut att ha varit “död en tid” och före el efter döden dessutom angripen av något (kanske svampartat) - m.m. m.m..

0

HLilja

5 jan 2019 kl. 20:39

Visst, det ligger nåt i det du säger. Och det är därför jag vill gå tillbaka vid senare tillfälle och leta efter fräscha ex. Jag kanske lät mer skeptisk till ditt förslag än jag menade, jag resonerar bara utifrån hur den ser ut nu. Tack igen för svaret Jan!

0

Eva W

6 jan 2019 kl. 09:53

Det ser ut til å være vedmussling. Vanligst på gran, men treffes også iblant på løvved. Om du deler den har vedmussling veldig segt brunt kjøtt. Bjørkmussling sprød, og hvitt tynt kjøtt.

0

SusanneH

1 mar 2019 kl. 22:29

Daedaleopsis confragosa - tegelticka ser det ut att vara, vanlig på sälg.

0

JanAUppsala

2 mar 2019 kl. 02:37

För mig - här uppe i Östra Svealand - är tegeltickan nästan helt bunden till tämligen klena, åldrande, döda och döende (f.d.) rotskott av asp. Den är oxå betydligt mer storvuxen än de angivna miniatyrmåtten - men i.ö. finns faktiskt en betydande likhet!

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?