0 346 visningar

6 svar

Vilken svampart..??

Mushrooms

18 apr 2019 kl. 15:36

Jag hittade dessa svampar i en lövskog i Svealand, precis vid ett träd. Vilka arter kan det vara?

0

HLilja

19 apr 2019 kl. 20:47

Svårt att se svampen ordentligt pga otydlig bild som dessutom visar endast ovansidan av svampen. Växte den VID ett träd eller PÅ en död stam? Ev kan det vara björkticka, den växer på döda björkstammar.

0

Mushrooms

21 apr 2019 kl. 17:53

Den är på trädstammen. Men själva träder tror jag inte är en björk. Kan den fortfarande växa i träd som inte är björkar, alltså björktickan?

0

HLilja

21 apr 2019 kl. 21:40

Står i två av mina svampböcker att den växer uteslutande på björk. Har inte heller hört talas om något annat. Men jag tycker nog att dina tickor har lite för ojämn och spräcklig yta för att vara björkticka, så jag skulle tro att det är någon annan slags ticka…

0

Mushrooms

22 apr 2019 kl. 09:42

Kan det vara en borstticka? Fått denna tips från någon annan, men är inte så duktig på svampar själv

0

HLilja

22 apr 2019 kl. 09:51

Kanske, men på fotot tycker jag mig inte se några borst, vilket är typiskt för borsttickan. Jag kan inte tickor så värst bra, men försöker lära mig. Om du ändå vill få en säkrare bedömning av någon vore det bra med skarpa bilder av både över o undersida samt, som Jan skrev i en annan tråd, uppgifter om storlek samt gärna övriga iakttagelser såsom ev lukt, hårdhet mm.

0

Magisk

22 apr 2019 kl. 13:07

Med dem bilderna vi har skulle jag säga att det ser ut som en typisk björkticka.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?