Hittade ett gäng biskopsmössor här om dagen i Brottby norr om Sthlm, barr/löv skog, växte på och precis brevid en hög med ris och stockar av barrträd som legat sen fiol misstänker jag.
Har plöjt internet efter info om den falska varianten och jag tycker inte att det låter som jag hittat falska, dock så har jag ej mikroskoperat sporerna.
Är det att leka med döden att bara torka dom, förvara och återfukta innan förtäring?
Någon här som har tillagat och ätit dessa?
Möjligt att bilderna inte ger rättvisa men jag tycker inte de ser ut att vara i ett ätligt skick. Den falska innehåller samma typ av gift som stenmurkla som jag har ätit tidigare men slutat äta. Det finns så måna andra arter man kan äta istället.
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.