0 212 visningar

1 svar

Falsk eller ej? (Biskopsmössa)

Axelwax

7 okt 2019 kl. 18:10

Hittade ett gäng biskopsmössor här om dagen i Brottby norr om Sthlm, barr/löv skog, växte på och precis brevid en hög med ris och stockar av barrträd som legat sen fiol misstänker jag.

Har plöjt internet efter info om den falska varianten och jag tycker inte att det låter som jag hittat falska, dock så har jag ej mikroskoperat sporerna.

Är det att leka med döden att bara torka dom, förvara och återfukta innan förtäring?

Någon här som har tillagat och ätit dessa?

0

Jonet

8 okt 2019 kl. 09:19

Möjligt att bilderna inte ger rättvisa men jag tycker inte de ser ut att vara i ett ätligt skick. Den falska innehåller samma typ av gift som stenmurkla som jag har ätit tidigare men slutat äta. Det finns så måna andra arter man kan äta istället.

Svara på inlägget ovan (Vill du istället skapa ny fråga klicka här!)

OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. Skapa nytt inlägg om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.
Du är inte inloggad, men kan svara på inlägget ovan (vill du istället skapa ny fråga klicka här!) ändå genom att fylla i formuläret nedan. Är du regelbunden besökare på svampguiden kan du skapa ett konto för att slippa fylla i namn och säkerhetsfrågor varje gång du postar ett nytt inlägg. Välkommen att logga in eller skapa nytt konto. Det är gratis!
Välj bild…
Ladda hem Svampguiden till din telefon!
Available in Google Play
Rekommenderat Kontaktlinser är praktiskt i skog och mark. Svampguiden rekommenderar www.netlens.se, de har låga priser och levererar snabbt direkt hem i brevlådan
Ny Version! Svampguiden+ är en ny och uppdaterad version för iPhone och iPad. Läs mer!
Svamptork finns att köpa på svamp.se
Arkivera webbplats, intranät och sociala medier
Gillar du SvampGuiden?