Hej, hittade det här lilla gänget under en gran på vårt lantställe i Stockholms skärgård. Ser ut som vanliga kantareller förutom den STARKT orange färgen. De känns lite tunnare och doftar som vanligt men smaker ”skarpkantatell”. Stekte dem länge med bacon, purjolök, och timjan till en omelett. Även efter tillagning fanns den skarpa smaken kvar! Vad tror ni - är det en vanlig, orange kantarell eller en orange kantarell?
Svårt att göra färgen rättvisa men provar igen…
Sista försöket…
Säkerligen (vanlig) kantarell! Den är mykorrhiza-kompis med så många olika träd- och buskarter på så många olika slags marker, från sura till kalkrika, förorenade m.m., att den också ser ut och smakar ungefär som den behagar. Har åtskilliga gånger berört detta, bland annat i trådarna från 27/8 1909, 19/7 2020 och 1/9 2008. Där finns en del info. Dessa trådar kommer du till genom att googla på “kantareller, mykorrhiza, jan a”
Tack Jan, det låter ju vettigt! Ska kolla på dina inlägg:)
OBS! Formuläret nedan är till för att svara på frågan i tråden ovan. Håll dig till ämnet och den ursprungliga frågan när du skriver ett svar. SKAPA ETT NYTT INLÄGG om du istället vill ställa en ny fråga eller starta diskussion i ett annat ämne. Olämpliga inlägg som inte följer forumreglerna kan komma att raderas.